kackeltorp.blogg.se

En Blogg om Vardagen, Livet & Djur

luftpistol

Publicerad 2013-08-20 23:35:22 i Allmänt,

I natt har jag haft besök av ett rovdjur igen.Nån som grävt sig under hönsgården, men som tur är så är  det hönsnät under. Funderar på att sova i växthuset med luftpistol och överumpla den jäkeln. På tal om växthuset så har det skördats kryddor idag,massor av tomater och gurkor som nu säljes. Allt växer så det knakar. Det enda som det varit dåligt med är ägg värpningen,men ikväll när vi skulle fånga en kyckling under ett av hönshusen hittade vi en del ägg som jag nu får kasta eftersom jag inte vet hur gamla dom är. Dom är luriga dom där pullorna. Imorgon ska alla brännässlor bort som är runt husen så jag kan hålla koll på var dom lägger äggen.Godnatt! eller..... det är fullmåne, så vi får väl se hur det blir med sömnen. 

sorg i hjärtat!

Publicerad 2013-08-16 20:33:09 i Allmänt,

Idag känns ledsamt! Upptäckte i morse att något rovdjur fullkommligt slitit sönder luckan på buren där jag hade min enda kyckling från ägg kläckaren,som nu var 12 veckor gammal och tagit den med sig. Dessutom fick jag kasta äggen från ruvande hönan då tiden är ute.Djurvän som jag är så känner jag ändå att jag nackar dom som tar mina familje medlemmar!

kycklingar

Publicerad 2013-08-15 21:46:00 i Allmänt,

I väntan på kläckningen så blev det bara en kycling av 7 ägg.Har ej genom lyst dem än men gör det i morgon. Skakat lite på dom idag och det är ett ägg som jag hör att det skvalpar om,så det är inget. Men dom andra är nog kycklingar i fast dom dött.Mkt tråkigt men nu ska vi inte prova mer när det snart blir kallt! I övrigt måste jag berätta att mina tre ankor, Algot, Beda o Beata är ju födda i ett växthus, så när jag går in i mitt växthus så vill dom gärna följa med in. Men dom kan inte flyga och har korta ben så jag fick göra en liten ramp åt dom så dom kunde komma in. Glömde däremot att vända rampen så dom kunde komma ut,så dom kvackade febrilt när jag gått därifrån. Såå söta. Ingen risk att man glömmer dom för dom hör av sig.Ha,Ha.

Utkast: Aug. 09, 2013

Publicerad 2013-08-09 17:03:00 i Allmänt,

Känner mig kreativ denna vecka. Skaffat en blogg och även lite fix i hemmet!
Förutom att jag har målat fönster och diverse så har jag snickrat ihop en alldeles egen mjölkpall! Inte den vackraste kanske men den är orginell och finns garanterat ingen annanstans!
Jag har letat efter en mjölkpall så länge men har inte hittan någon,så en morgon när jag vaknade halv sex så tänkte jag "Hur svårt kan det va att göra en egen?" Ett par timmar senare så var den klar!
Det ända negativa denna vecka var att en utav mina ruvande hönor togs av ett rovdjur, vet inte om det var en räv eller varg(?) Men som tur var har jag en ruvande höna till som tacksamt tog emot även dessa ägg och imorgon beräknas kläckningen. Fulla av förväntan är vi över dessa små. Det blir renrasiga sussex och faverolle som jag fick ifrån min hönsmamma i Degerfors! 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela